Harta site-ului
Ajutor
Activitatea șomerilor cu statut special în vizorul conducerii raionului Dubăsari
Activitatea șomerilor cu statut special în vizorul conducerii raionului Dubăsari

Pe data de 13 decembrie 2023, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Dubăsari, a avut loc ședința de lucru privind evidența, activitatea și achitarea șomerilor cu statut special. Ședința dată a fost prezidată de dl Sergiu GRIGORIEV, președintele raionului Dubăsari. De asemenea, la ședință au participat și vicepreședinții raionului d-nii Gurii ISAC și Alexandru REUL, primarul comunei Cocieri dna Raisa SPINOVSCHI, Secția agricultură ți cadastru, reprezentanții agenților economici.
Întrunirea dată s-a axat pe specificul activității și remunerării șomerilor cu statut special, în acest sens, de către șeful Secției agricultură și cadastru fiind prezentată informația privind activitatea șomerilor cu statut special din teritoriul raionului. Totodată, în cadrul discuțiilor axate pe subiectul abordat, au fost stabilite problemele care tergiversează procesul activității șomerilor cât și posibilitățile soluționării acestora.
De menționat că, activitatea acestei categorii, a șomerilor, este reglemantată prin actele legislative precum Lega nr. 39 din 02-03-2006 ”Privind instituirea unor măsuri suplimentare de susținere a activității de întreprinzător desfășurate în localitățile din stânga Nistrului ale raionului Dubăsari” și Hotărârea Guvernului nr. 639 din 05-06-2006 ”Cu privire la aprobarea unor regulamente”.
Pe subiectul discutat s-au expus toate părțile prezente la ședință. Suplimentar, s-a propus convocarea unei ședințe în teritoriu cu implicarea organelor Administrației Publice Centrale ca Guvenul, Biroul Politici de Reintegrare, Parlament privind modificarea cadrului legal existent și ajustarea la situația curentă atestată în teritoriu.
 
Serghei GUVIR, șef Secția agricultură și cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activitatea șomerilor cu statut special în vizorul conducerii raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta